check
אודות הפקולטה | הפקולטה למדעי הרוח

אודות הפקולטה

 

הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים נוסדה בשנת 1928, ובתשעים שנות פעילותה הפכה להיות אחת הפקולטות המובילות בארץ למדעי הרוח. בתחילת דרכה הפקולטה הורכבה משלושה מכונים: המכון למדעי היהדות, המכון למדעי המזרח והמכון למדעי הרוח הכלליים.

הפקולטה למדעי הרוח חרטה על דיגלה חתירה למצוינות, יצירתיות וחקירה מעמיקה ויסודית של התרבות האנושית על שלל גווניה. חשיבה ביקורתית ומחקר מעמיק הובילו את החוקרים שלנו להגיע לחזית המחקר בתחומים שונים בכל רחבי העולם. על מנת להמשיך ולעמוד בסטנדרטים הגבוהים הפקולטה כוללת כעת מחקר והוראה בתחומים שונים הנוגעים בכל מקום בו ניתן לבקר ולחקור את ההיסטוריה האנושית. החל מחקר התרבויות והדתות השונות, בלשנות, יצירות ספרותיות ואומנותיות על כל גווניהן וכמובן התרבות החומרים של קהילות שונות ברחבי העולם.

רוב מוחלט של המחקרים אשר מתבצעים בפקולטה, מנוהלים על ידי החוקרים והחוקרות אשר צמחו מתוך הפקולטה עצמה. מטרת המחקרים היא בראש ובראשונה לאפשר לתלמידי הפקולטה להשתתף בתהליכי מחקר שונים אשר יובילו אותם לדרך מחקרית מרעננת ובעלת נקודות מבט חדשניות על התחומים הנחקרים. מענקי מחקר חיצוניים עוזרים רבות לתמיכה במחקרים השונים ובתלמידי המחקר בתחומים רבים ומגוונים.

במהלך השנים הפקולטה עברה שינויים טבעיים והתפתחה בצורה טבעית להכיל שבעה מכונים אשר כוללים מעל לשלושים חוגים ותוכניות לימוד שונות:

  • המכון למדעי היהדות ע"ש מנדל 
  • המכון להיסטוריה
  • המכון לספרויות
  • המכון ללימודי אסיה ואפריקה
  • המכון לאמנויות
  • המכון למדעי הלשון, פילוסופיה וקוגניציה
  • המכון לארכיאולוגיה והעולם העתיק

הפקולטה למדעי הרוח כוללת מבנים אקדמאיים נוספים אשר מייחדים אותה ובניהם בית הספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח. זהו למעשה המרכז בו מתרכזות תכניות לתלמידי מוסמך ודוקטורט מצטיינים לצד עמיתי פוסט- דוקטורט מהארץ ומחו"ל, "עמיתי בובר" ומרכז מנדל- סכוליון למחקר רב תחומי. מבנה אקדמאי נוסף הוא יחידת השפות,  מהמתקדמות בארץ להוראת שפות ברמה גבוהה, בעזרתן של שיטות חינוך חדשניות אשר מגובות באישורים בינלאומיים.

הייחודיות של הפקולטה למדעי הרוח היא ביכולת שלה לדון ולחקור את הנושאים שמעסיקים את האנושות מאז ומתמיד. מהות האדם והחוויה האנושית, התפתחויות של תרבויות ושפות, תורת המוסר והיחס של דתות שונות לאדם, לאהובים והיחס בין שניהם. כאן תוכלו לרכות את היכולת לגלות עולמות חדשים ולחקור אותם ביסודיות תוך מחשבה על המקום בו הן פוגשות אותנו בחיי היומיום.