הכנס ה-20 של אגודת ההיספניסטים הבינלאומית | הפקולטה למדעי הרוח

חדשות ואירועים

הכנס ה-20 של אגודת ההיספניסטים הבינלאומית

27 יוני, 2019

הכנס ה-20 של אגודת ההיספניסטים הבינלאומית (Asociación Internacional de Hispanistas – AIH) ייערך  בירושלים בין התאריכים 7-12 ליולי 2019 בקמפוס של האוניברסיטה העברית בהר-הצופים.

אגודת ההיספניסטים הבינלאומית היא אגודה מדעית המונה אלפי חוקרים בתחום השפה, ההיסטוריה, התרבות והספרות של העולם הדובר ספרדית. בראש פעילותיה למען קידום התחום נמצא הכנס הבינלאומי שמתקיים אחת לשלוש שנים ומאגד מאות חוקרים מכל רחבי העולם. כנסים אלה מתארחים באוניברסיטאות היוקרתיות בעולם ובנוכחות אחמי"ם, ובשנים האחרונות נערכו כנסים בניו-יורק, פריז, רומא, בואנוס איירס, ועוד ערים מרכזיות.

הכנס, שבמסגרתו יגיעו לבירתנו כ-600 חוקרים, סופרים, מכובדים ודיפלומטים מלמעלה מ-40 מדינות שונות ברחבי העולם, צפוי להיות אחד מהאירועים הבינלאומיים החשובים ביותר המתקיימים בשנה זו בירושלים. במעמד פתיחת הכנס ישתתפו מכובדים רבים כדודו של מלך ספרד הדוכס מסוריה, ראש מכון סרוונטס העולמי (דרגת שר בספרד), ראש בית ספרד-ישראל, נשיא האוניברסיטה העברית, נשיא אגודת ההיספניסטים ושגריר ספרד בישראל.

לפרטים נוספים