חדשות

ברכות לפרופ' אמנון בן-תור מן המכון לארכיאולוגיה על זכייתו בפרס ישראל לשנת תשע"ט בתחומי חקר הגאוגרפיה, חקר ידע ארץ ישראל, וחקר הארכיאולוגיה

מרץ 28, 2019

לקהילת הפקולטה למדעי הרוח שלום רב,

אנו שמחים ביותר לברך את חברנו פרופ' אמנון בן-תור מן המכון לארכיאולוגיה על זכייתו בפרס ישראל לשנת תשע"ט בתחומי חקר הגאוגרפיה, חקר ידע ארץ ישראל, וחקר הארכיאולוגיה.

פרופ' בן-תור תרם תרומה מכרעת למחקר הארכיאולוגיה של ארץ ישראל, ומעל הכל, בחפירות של תל חצור, "כי חצור לפנים היא ראש כל הממלכות האלה". הפרס הוא אות הוקרה בהישגיו המשמעותיים במחקר ובהוראה, ובהכשרת דורות של ארכיאולוגים.

אנו מאחלים לו עוד שנים רבות של מחקר פורה.

ברכות לפרופ' אהרן ממן על זכייתו בפרס ישראל לשנת תשע"ט בחקר לשונות היהודיים וספרויותיהם

מרץ 28, 2019

לקהילת הפקולטה למדעי הרוח שלום רב,

אנו שמחים ביותר לברך את חברנו פרופ' אהרן ממן על זכייתו בפרס ישראל לשנת תשע"ט בחקר לשונות היהודיים וספרויותיהם. זהו הישג מרשים בראש ובראשונה לאהרן, אך גם לפקולטה המתברכת בחברותו בה. כולנו גאים ומאושרים בהכרה שאליה זכה, בהישגיו המרשימים במחקר ובהוראה, ובהכשרת דורות של סטודנטים.

אנו מאחלים לאהרן עוד שנים רבות של מחקר פורה.

קול קורא לקרן מלגות על שם נאווה סמל

מרץ 3, 2019

קרן המלגות על שם נאוה סמל ז"ל
בתרומת אלה מילך-שריף ומשפחות ארצי וסמל

קול קורא
בית לוחמי הגטאות מזמין הגשת עבודות לקרן המלגות  על שם נאוה סמל ז"ל לחקר יצירתה ולחקר יצירתם של בני הדור השני העוסקת בזיכרון השואה.

העבודות יכולות להיות מתחומי דעת שונים, ועליהן לעסוק באחד או יותר מהתחומים הנכללים ברוחב יצירתה של נאוה סמל ז"ל: ספרות, שירה, אופרה, קולנוע, טלוויזיה, פזמונאות, ומחזאות או ביצירתם של בני הדור השני העוסקת בזיכרון השואה.

לקרן המלגות ניתן להגיש:

קול קורא למלגת מנדל לתלמידי מוסמך מחקרי במדעי הרוח (תש"פ-תשפ"א)

מרץ 1, 2019

מצורף בזאת קול קורא למלגת מנדל לתלמידי מוסמך מחקרי במדעי הרוח לשנים תש"פ-תשפ"א

בקשות ניתן להגיש בקישור הבא בלבד http://scholarships.huji.ac.il

לשאלות בנוגע להגשה ניתן לפנות ללירון ברהום, רכזת תכניות מצטיינים, במייל msacc@savion.huji.ac.il

תמיכה טכנית, במייל helpdesk@ekmd.huji.ac.il

קורסי בחירה של בית ספר מנדל לסמסטר ב'

ינואר 22, 2019

קורסי בחירה של בית ספר מנדל: תורת המשחקים ומדעי הרוח הדיגיטליים

תכנית הדוקטורנטים של בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, פותחת גם השנה בסמסטר ב' (תשע"ט) שני קורסי בחירה מקוריים המציעים כלים מתודולוגים חשובים שאינם ניתנים בפקולטה למדעי הרוח בשום מסגרת אחרת ולכן מומלצים מאוד לתלמידי הדוקטורט והמוסמך.

הרשמה דרך הרקפת או מערכת הרישומנט.

1.      30922 "תורת המשחקים", ד"ר אורי רזניק. ימי ב', בין השעות 12:15-10:30, בנין מנדל חדר 521

מענקי מרכז הלברט ללימודים קנדיים, 2019-2020

דצמבר 24, 2018

מצ"ב ארבע הודעות על מענקי מרכז הלברט ללימודים קנדיים לשנת הלימודים 2020-2019:

• סדנת מחקר ישראלית קנדית (עבור חברי/ות הסגל האקדמי)
  • פרופסורים אורחים (עבור מחלקות)
  • מענק שיתוף פעולה ישראלי-קנדי לחברי/ות סגל +דף הנחיות בקובץ וורד (עבור חברי/ות הסגל האקדמי)
  • הענקת תמיכה בהשתתפותם של סטודנטים לתואר שני ושלישי בכנסים בעלי תכנים קנדיים (עבור מסטרנטים ודוקטורנטים)

בנוסף, ראו לינק למידע על התכנית באתר מרכז הלברט ללימודים קנדיים:

מלגות ומענקי מחקר ע"ש פליקס פוזן לתארים מתקדמים, תש"ף

דצמבר 19, 2018

קול קורא: מלגות ומענקי מחקר ע“ש פליקס פוזן לתארים מתקדמים, תש"ף

המרכז הבינלאומי לחקר האנטישמיות ע"ש וידאל ששון יעניק בשנה האקדמית תש“ף עד ארבע מלגות ע"ש פליקס פוזן לתלמידים מתארים מתקדמים באוניברסיטה העברית, אשר הוכיחו מצוינות יוצאת דופן, עומק ומקוריות, ושמחקרם עוסק בתופעת האנטישמיות על היבטיה השונים (גם בהקשרים השוואתיים), במגוון תחומי הידע האקדמיים.

המועד האחרון להגשת מועמדות: 1 במרץ, 2019

קולות קוראים להגשת הצעות מחקר ומחקרים למכון פאלק

דצמבר 19, 2018

שני קולות קוראים להגשת הצעות מחקר ומחקרים למכון פאלק:

1. קול קורא כללי להגשת הצעות מחקר בנושאים הקשורים למשק ולחברה בישראל. ניתן להגיש הצעות עד ה-31.3.19.

2. קול קורא לחוקרים/חוקרות באוניברסיטה העברית להגשת מחקרים העוסקים בנושאי כלכלה וחברה אשר יתקבלו לפרסום בשנת 2019 באחד מכתבי העת המופיעים ברשימה המצורפת.

הפרסום יזכה את החוקרים בפרס הצטיינות. ניתן להגיש עבודות החל מה-1.1.19 עד ה-31.12.19 (הפרס מוענק עבור פרסום אחד בשנה).

קול קורא - פרס פולונסקי ליצירתיות ומקוריות במדעי הרוח 2019

נובמבר 20, 2018

Polonsky Prizes for Creativity and Originality in the Humanistic Disciplines 2019

The prizes are intended for nominees belonging to the Faculty of Humanities* at the Hebrew University of Jerusalem, in the following three categories:
A. Researchers (for a book or an article published within the last two years)
B. Post-Doctoral researchers (for their dissertation, accepted within the last three years)
C. PhD or M.A. students (for a published article, or for an M.A. thesis accepted within the past year)