In the Press | הפקולטה למדעי הרוח

In the Press

קול קורא - מלגות לתארים מתקדמים בלימודים אמריקניים

1 דצמבר, 2020

התכנית ללימודים אמריקניים שמחה להודיע על הקצאת מלגות ייעודיות לתלמידי תואר שני ודוקטורט באוניברסיטה העברית הכותבים תיזה שנושאה מתגדר בלימודי ארצות הברית במגוון תחומים.

מועד אחרון להגשת מועמדות: ט"ו בשבט תשפ"א, 28 בינואר 2021.

לפרטים נוספים עבור תלמידי מוסמך לחצו כאן

סדרת הרצאות - המכון לארכיאולוגיה

1 דצמבר, 2020

המכון לארכיאולוגיה באוניברסיטה העברית מתכבד להזמניכם לסדרת הרצאות של המועמדים הסופיים לתקינה במדור המקראי לשנת תשפ"א. ההרצאות יתקיימו בימי רביעי במהלך חודש דצמבר, בשעה 12:30, באופן מקוון (באמצעות זום) לאור מגבלות הקורונה.

תוכניית המפגשים:

9.12:  ד"ר שלומית בכר: "הארכיאולוגיה של הרוב הדומם - אוכלוסיית העיר והכפר בתקופות הברונזה והברזל"

16.12:  ד"ר אסף קליימן: "התרבות החומרית של דרום סוריה בתקופות הברונזה המאוחרת והברזל: חצי הכוס המלאה"

קול קורא - מלגות בתחום חקר התרבות, הספרות וההיסטוריה של רוסיה

30 נובמבר, 2020

המכון לספרות והחוג ללימודים רוסיים וסלאווים מזמין את תלמידיו להגיש מועמדות למלגה מטעם קרן מטווי גינזבורג.

המלגה מיועדת עבור תלמידי דוקטורט ופוסט-דוקטורט מצטיינים (במקרים חריגים גם עבור תלמידי מוסמך) העוסקים בתחומי חקר התרבות, הספרות וההיסטוריה של רוסיה.

מועד אחרון להגשת מועמדות: ח' בשבט תשפ"א, 21 בינואר 20201.

לפרטים נוספים והגשת מועמדות לחצו כאן.

קול קורא לתחרות ספרותית ע"ש הרי הרשון

30 נובמבר, 2020

ציבור הסטודנטים מוזמן להגיש מועמדות לפרס הרי הרשון לספרות יפה (לפרטים נוספים ראו מטה)

הפרס מוענק מדי שנה על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים החל משנת 1973. בין זוכיו ניתן למצוא את דויד גרוסמן, צרויה שלו, גיל הראבן וחביבה פדיה.

מועד אחרון להגשת מועמדות: ח' בשבט תשפ"א, 21 בינואר 2021

לפרטים נוספים, כולל אופן הגשת מועמדות לחצו כאן

קולות קוראים לחילופי סטודנטים לשנת תשפ"ב

18 נובמבר, 2020

כמדי שנה, הפקולטה למדעי הרוח מציעה מגוון תוכניות והזדמנויות לחילופי סטודנטים. אנחנו מתכבדים להציע תוכניות חדשות המיועדות לתלמידי מוסמך ודוקטורט ותלמידי בוגר:

1. תוכניות ייעודיות לתלמידי מוסמך ודוקטורט באוניברסיטאות עלית (הרווארד, ייל, פרינסטון, שיקאגו, ברקלי, סטנפורד, טורנטו ואוקספורד). המועד האחרון להגשת המועמדות: 25.11.2020.

2. תוכנית ייעודית לתלמידי בוגר בשיתוף  (Jindal Global University (JGU, הודו. המועד האחרון להגשת המועמדות: 10.12.2020.

"מפגשים" - הזמנה למפגש השני בסדרת מפגשים אודות ספרים חדשים בתחומי חקר השואה, רצח עם ואלימות המונית

17 נובמבר, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון ללימודי שואה, רצח עם וזיכרון באוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט, מזמינים אתכם למפגש השני בסדרת "מפגשים", העוסקת בספרים חדשים בתחומי החקר של השואה, רצח עם ואלימות המונית.

הצטרפו אלינו ביום שלישי, ה-1 בדצמבר 2020, בשעה 20:00 לשיחה בין פרופ' אלון קונפינו (אוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט) לבין פרופ' אריק וייץ, על ספרו החדש של וייץ: A World Divided: The Global Struggle for Human Rights in the Age of Nation-States.

פרשת ילדי תימן: המחלוקת המחקרית: מפגש שני בסדרת מפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו

17 נובמבר, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן מתכבד להזמינכם ולהזמינכן למפגש השני בסדרת המפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו.

במסגרת המפגש יתארחו פרופ' יחיאל מ. בר אילן מבי"ס לרפואה באוניברסיטת תל אביב. פרופ' בר אילן הינו המנהל אקדמי של המיזם למשפט רפואי וביואתיקה בפקולטה לרפואה אוניברסיטת תל אביב וד"ר נתן שיפריס ממכון המחקר ליהדות זמננו, האוניברסיטה העברית בירושלים.

את הדיון ינחה פרופ' עמוס גולדברג, ראש מכון המחקר ליהדות זמננו, האוניברסיטה העברית בירושלים.

"מפגשים" - סדרת מפגשים אודות ספרים חדשים בתחומי חקר השואה, רצח עם ואלימות המונית

14 אוקטובר, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון ללימודי שואה, רצח עם וזיכרון באוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט, משיקים את הסדרה "מפגשים", תוכנית חדשה, טרנס-לאומית שתתקיים באנגלית; סדרת המפגשים תעסוק בספרים חדשים בתחומי החקר של השואה, רצח עם ואלימות המונית. "מפגשים" מציעה הזדמנות מיוחדת לקהל הרחב, לחוקרים ולכל המתעניינים בנושא לחצות את הגבולות הלאומיים ולהכיר את הפרסומים האחרונים בתחום.

איך יוצאים מהסגר? האם חברה משוסעת יכולה להתמודד בהצלחה עם הקורונה? - הזמנה למפגש ושיח בהשקפת הפסיכולוגיה החברתית

14 אוקטובר, 2020

האוניברסיטה העברית מתכבדת להזמינכם למפגש אקטואלי בנושא הסגר והתמודדויות הפנימיות בחברה שלנו על רקע מגפת הקורונה ושיח הההאשמות הרווי שבה.

יובילו את המפגש:

פרופ' עירן הלפרין ממחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית וחוקר פסיכולוגיה חברתית ופוליטית. מתמחה ביחסים בין קבוצות.

רון גרליץ, מנכ"ל אקורד פסיכולוגיה - חברתית לשינוי חברתי.

המפגש יתקיים יום ה', 22.10.2020, בשעה 20:00-19:00 בזום.