חדשות ואירועים

קולות קוראים לחילופי סטודנטים לשנת תשפ"ב

נובמבר 18, 2020

כמדי שנה, הפקולטה למדעי הרוח מציעה מגוון תוכניות והזדמנויות לחילופי סטודנטים. אנחנו מתכבדים להציע תוכניות חדשות המיועדות לתלמידי מוסמך ודוקטורט ותלמידי בוגר:

1. תוכניות ייעודיות לתלמידי מוסמך ודוקטורט באוניברסיטאות עלית (הרווארד, ייל, פרינסטון, שיקאגו, ברקלי, סטנפורד, טורנטו ואוקספורד). המועד האחרון להגשת המועמדות: 25.11.2020.

2. תוכנית ייעודית לתלמידי בוגר בשיתוף  (Jindal Global University (JGU, הודו. המועד האחרון להגשת המועמדות: 10.12.2020.

"מפגשים" - הזמנה למפגש השני בסדרת מפגשים אודות ספרים חדשים בתחומי חקר השואה, רצח עם ואלימות המונית

נובמבר 17, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון ללימודי שואה, רצח עם וזיכרון באוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט, מזמינים אתכם למפגש השני בסדרת "מפגשים", העוסקת בספרים חדשים בתחומי החקר של השואה, רצח עם ואלימות המונית.

הצטרפו אלינו ביום שלישי, ה-1 בדצמבר 2020, בשעה 20:00 לשיחה בין פרופ' אלון קונפינו (אוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט) לבין פרופ' אריק וייץ, על ספרו החדש של וייץ: A World Divided: The Global Struggle for Human Rights in the Age of Nation-States.

פרשת ילדי תימן: המחלוקת המחקרית: מפגש שני בסדרת מפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו

נובמבר 17, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן מתכבד להזמינכם ולהזמינכן למפגש השני בסדרת המפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו.

במסגרת המפגש יתארחו פרופ' יחיאל מ. בר אילן מבי"ס לרפואה באוניברסיטת תל אביב. פרופ' בר אילן הינו המנהל אקדמי של המיזם למשפט רפואי וביואתיקה בפקולטה לרפואה אוניברסיטת תל אביב וד"ר נתן שיפריס ממכון המחקר ליהדות זמננו, האוניברסיטה העברית בירושלים.

את הדיון ינחה פרופ' עמוס גולדברג, ראש מכון המחקר ליהדות זמננו, האוניברסיטה העברית בירושלים.

"מפגשים" - סדרת מפגשים אודות ספרים חדשים בתחומי חקר השואה, רצח עם ואלימות המונית

אוקטובר 14, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים והמכון ללימודי שואה, רצח עם וזיכרון באוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט, משיקים את הסדרה "מפגשים", תוכנית חדשה, טרנס-לאומית שתתקיים באנגלית; סדרת המפגשים תעסוק בספרים חדשים בתחומי החקר של השואה, רצח עם ואלימות המונית. "מפגשים" מציעה הזדמנות מיוחדת לקהל הרחב, לחוקרים ולכל המתעניינים בנושא לחצות את הגבולות הלאומיים ולהכיר את הפרסומים האחרונים בתחום.

איך יוצאים מהסגר? האם חברה משוסעת יכולה להתמודד בהצלחה עם הקורונה? - הזמנה למפגש ושיח בהשקפת הפסיכולוגיה החברתית

אוקטובר 14, 2020

האוניברסיטה העברית מתכבדת להזמינכם למפגש אקטואלי בנושא הסגר והתמודדויות הפנימיות בחברה שלנו על רקע מגפת הקורונה ושיח הההאשמות הרווי שבה.

יובילו את המפגש:

פרופ' עירן הלפרין ממחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית וחוקר פסיכולוגיה חברתית ופוליטית. מתמחה ביחסים בין קבוצות.

רון גרליץ, מנכ"ל אקורד פסיכולוגיה - חברתית לשינוי חברתי.

המפגש יתקיים יום ה', 22.10.2020, בשעה 20:00-19:00 בזום.

יהדות ארצות הברית ומשבר הליברליזם ערב בחירות 2020: רב שיח ראשון בסדרת מפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו

אוקטובר 5, 2020

מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן מתכבד להשיק סדרת מפגשים בסוגיות אקטואליות ביהדות זמננו.

המפגש ראשון בסדרת הבמפגשים יתקיים בשיתוף  מרכז מנדל סכוליון ובית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח ויעסוק בנושא יהדות ארצות הברית ומשבר הליברליזם ערב בחירות 2020.

הפגישה תתקיים ביום ראשון, 1 בנובמבר 2020, י"ד בחשוון תשפ"א, בשעה 20:00.

כל הפגישות יתקיימו ב-ZOOM עד להודעה חדשה.

פרופ' דן מירון ופרופ' שמחה עמנואל נבחרו לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

ספטמבר 13, 2020

בישיבת האספה הכללית של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים שהתקיימה בי"ט באלול תש"ף (8 בספטמבר 2020) נבחרו חמישה חברים חדשים לאקדמיה, ובהם פרופ' דן מירון מהחוג לספרות עברית ופרופ' שמחה עמנואל מהחוג לתלמוד.

קול קורא לתלמידים ותלמידות שמתחילים שנה ב׳ ללימודי הבוגר להתקבל להדגש במדעי הרוח הדיגיטליים

ספטמבר 6, 2020

בשנת הלימודים הקרובה (תשפ״א) ייפתח בפקולטה למדעי הרוח הדגש במדעי הרוח הדיגיטליים לתלמידי תואר בוגר משנה ב׳ ואילך.

תיאור ההדגש

מערכת הרישום לקורסים לשנת תשפ"א תיפתח ביום רביעי, 2 בספטמבר! קראו כאן על כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לבנות מערכת שעות.

ספטמבר 1, 2020

בכל שנה בתחילת חודש ספטמבר נפתחת המערכת המקוונת לרישום לקורסים לצורך בניית מערכת שעות לשני הסמסטרים. השנה המערכת תיפתח ביום רביעי, 2 בספטמבר 2020.

שימו לב: יש לשבץ במערכת את כל הקורסים: חובה, בחירה, לימודי אנגלית ולימודי עברית (למי שחייב). במקרה של התנגשות בין קורסי החובה, אנא פנו אל מזכירויות החוגים בדוא"ל. (פרטי הקשר מופיעים באתר האינטרנט של כל חוג וכל תוכנית.)

24 חוקרים וחוקרות בפקולטה למדעי הרוח זכו במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע לשנת תשפ"א

אוגוסט 6, 2020

הקרן הלאומית למדע היא הגוף המרכזי התומך במחקר בסיסי פורץ דרך בישראל, על סמך מצוינות מדעית בתחומי הדעת השונים ובמגוון ערוצי תמיכה. 24 חוקרים וחוקרות בפקולטה למדעי הרוח נתבשרו לאחרונה על זכייתם במענקים מן הקרן לשנת תשפ"א.

הפקולטה למדעי הרוח מברכת את הזוכים ומתברכת בזכייתם.