קול קורא לסמינר פינס 2019

פברואר 13, 2019

העמותה לזכרו של פרופ' שלמה פינס ז"ל מזמינה, בפעם השלישית, מלומדים מחוץ לארץ להעביר סדנה אינטנסיבית לתלמידים.

ד"ר טוני סטריט (Dr. Tony Street) מאוניברסיטת קיימברידג' והמכון ללימודים מתקדמים, יעביר השנה את הסדנה שתפתח בהרצאתו על אודות:
The Practice of Philosophy in Fallen Times: Glimpses of the Logical Practice of Abū l-Barakāt al-Baghdādī

ההרצאה והסמינר יתקיימו שניהם בשפה האנגלית.

קולות קוראים: שלושה פרסי הצטיינות מטעם מכון המחקר ליהדות זמננו

ינואר 27, 2019

מכון המחקר ליהדות זמננו ע"ש אברהם הרמן מציע שלושה פרסי הצטיינות:

• הפרס ע"ש שמעון ויזנטל בתחום חקר השואה ורצח עם
  • פרס אוליבייה וודוז בתחום חקר הגזענות, האנטישמיות והמאבק נגדם
  • הפרס ע"ש נעמי וברנרד פרידן בחקר ההיסטוריה של יהדות אירופה וחקר השואה

המועד האחרון להגשת בקשות: יום חמישי, ל' באדר א' תשע"ט, 7.3.2019

פרטים מלאים בקבצים.

Franz Rosenzweig Minerva Research Center Fellowship Program

ינואר 27, 2019

Call for Applications

Fellowship Theme: Bildung & Therapy: German-Jewish Self-Formation

Applications must be submitted until April 1, 2019

קורסי בחירה של בית ספר מנדל לסמסטר ב'

ינואר 22, 2019

קורסי בחירה של בית ספר מנדל: תורת המשחקים ומדעי הרוח הדיגיטליים

תכנית הדוקטורנטים של בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, פותחת גם השנה בסמסטר ב' (תשע"ט) שני קורסי בחירה מקוריים המציעים כלים מתודולוגים חשובים שאינם ניתנים בפקולטה למדעי הרוח בשום מסגרת אחרת ולכן מומלצים מאוד לתלמידי הדוקטורט והמוסמך.

הרשמה דרך הרקפת או מערכת הרישומנט.

1.      30922 "תורת המשחקים", ד"ר אורי רזניק. ימי ב', בין השעות 12:15-10:30, בנין מנדל חדר 521

Michael Bruno Memorial Award for young scholars

ינואר 14, 2019

The Israel Institute for Advanced Studies (IIAS) hereby invites all full professors (current or emeriti) at Israeli research institutions to nominate candidates for the Michael Bruno Memorial Award for young scholars.

See attachment for further details.

The nomination deadline is March 1, 2019.

פרס פינס לחוקר צעיר מצטיין תשע"ט

ינואר 1, 2019

פרס פינס לחוקר צעיר מצטיין תשע"ט

פרס שנתי בסך 10,000 דולר ארה"ב יוענק לחוקר/ת צעיר/ה מצטיינ/ת (אם יוחלט להעניק את הפרס לשני חוקרים, יחולק סכום הפרס לשניהם באופן שווה).

פרס פינס פתוח בפני חוקרים בעלי תואר דוקטור שעבודתם אושרה בארבע השנים האחרונות, או בפני חוקרים שהגישו את עבודת הדוקטורט בעת הגשת המועמדות (אין להגיש מועמדות טרם הגשת עבודת הדוקטורט). אנשים בעלי משרה בתקן באחת האוניברסיטאות לא יוכלו לקבל את הפרס. ועדת הפרס שומרת לעצמה את הזכות לאשר חריגים.

קול קורא לפרס ע"ש פרופ' רוברט ויסטריך ז"ל (תשע"ט)

דצמבר 26, 2018

פרסים לתלמידים ולוקרים מצטיינים ע"ש פרופ' רוברט ויסטריך ז"ל, שנת תשע"ט

לקידום המחקר בנושא האנטישמיות לאורך ההיסטוריה,

בתמיכת קרן משפחת קנאפ

פרטים מלאים בקובץ המצורף.

מועד אחרון להגשת מועמדות: 1 במרץ, 2019

מענקי מרכז הלברט ללימודים קנדיים, 2019-2020

דצמבר 24, 2018

מצ"ב ארבע הודעות על מענקי מרכז הלברט ללימודים קנדיים לשנת הלימודים 2020-2019:

• סדנת מחקר ישראלית קנדית (עבור חברי/ות הסגל האקדמי)
  • פרופסורים אורחים (עבור מחלקות)
  • מענק שיתוף פעולה ישראלי-קנדי לחברי/ות סגל +דף הנחיות בקובץ וורד (עבור חברי/ות הסגל האקדמי)
  • הענקת תמיכה בהשתתפותם של סטודנטים לתואר שני ושלישי בכנסים בעלי תכנים קנדיים (עבור מסטרנטים ודוקטורנטים)

בנוסף, ראו לינק למידע על התכנית באתר מרכז הלברט ללימודים קנדיים: