פרופ' דן מירון ופרופ' שמחה עמנואל נבחרו לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

ספטמבר 13, 2020

בישיבת האספה הכללית של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים שהתקיימה בי"ט באלול תש"ף (8 בספטמבר 2020) נבחרו חמישה חברים חדשים לאקדמיה, ובהם פרופ' דן מירון מהחוג לספרות עברית ופרופ' שמחה עמנואל מהחוג לתלמוד.

קול קורא לתלמידים ותלמידות שמתחילים שנה ב׳ ללימודי הבוגר להתקבל להדגש במדעי הרוח הדיגיטליים

ספטמבר 6, 2020

בשנת הלימודים הקרובה (תשפ״א) ייפתח בפקולטה למדעי הרוח הדגש במדעי הרוח הדיגיטליים לתלמידי תואר בוגר משנה ב׳ ואילך.

תיאור ההדגש

מערכת הרישום לקורסים לשנת תשפ"א תיפתח ביום רביעי, 2 בספטמבר! קראו כאן על כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לבנות מערכת שעות.

ספטמבר 1, 2020

בכל שנה בתחילת חודש ספטמבר נפתחת המערכת המקוונת לרישום לקורסים לצורך בניית מערכת שעות לשני הסמסטרים. השנה המערכת תיפתח ביום רביעי, 2 בספטמבר 2020.

שימו לב: יש לשבץ במערכת את כל הקורסים: חובה, בחירה, לימודי אנגלית ולימודי עברית (למי שחייב). במקרה של התנגשות בין קורסי החובה, אנא פנו אל מזכירויות החוגים בדוא"ל. (פרטי הקשר מופיעים באתר האינטרנט של כל חוג וכל תוכנית.)

24 חוקרים וחוקרות בפקולטה למדעי הרוח זכו במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע לשנת תשפ"א

אוגוסט 6, 2020

הקרן הלאומית למדע היא הגוף המרכזי התומך במחקר בסיסי פורץ דרך בישראל, על סמך מצוינות מדעית בתחומי הדעת השונים ובמגוון ערוצי תמיכה. 24 חוקרים וחוקרות בפקולטה למדעי הרוח נתבשרו לאחרונה על זכייתם במענקים מן הקרן לשנת תשפ"א.

הפקולטה למדעי הרוח מברכת את הזוכים ומתברכת בזכייתם.

קול קורא לתכנית הברונית אריאן דה-רוטשילד לתלמידות דוקטורט לשנים תשפ"א-תשפ"ד

יולי 21, 2020

מצורף בזאת קול קורא לתכנית הברונית אריאן דה-רוטשילד לתלמידות דוקטורט במדעי הרוח לשנים תשפ"א-תשפ"ד

בקשות ניתן להגיש בקישור הבא בלבד http://scholarships.huji.ac.il

לשאלות בנוגע להגשה ניתן לפנות אל לירון ברהום, רכזת תכניות מצטיינים, במייל msacc@savion.huji.ac.il

אתר יריד הקריירה הדיגיטלי של האוניברסיטה ואגודת הסטודנטים מציע מגוון משרות לבוגרים ולסטודנטים בכל התחומים. היכנסו והירשמו.

יוני 29, 2020

ביום שני, 22 ביוני 2020, התקיים יריד הקריירה הדיגיטלי הראשון של מרכז הקריירה באוניברסיטה העברית בשיתוף עם אגודת הסטודנטים.

ביריד השתתפו 1326 סטודנטים ובוגרים של האוניברסיטה, ומעל 60 מעסיקים מתחומים שונים ומגוונים, הן מעסיקים ירושלמים הן מעסיקים מכל רחבי הארץ.

קיימה - תוכנית המנהיגות האקדמית של הקרן לירושלים והאוניברסיטה העברית לדוקטורנטים שרואים בירושלים את ביתם יוצאת לדרך!

יוני 28, 2020

לעמיתי התוכנית תוענק מלגה בגובה 4000 ש"ח לחודש למשך שנה עד סיום הדוקטורט, ומשרה מובילה בהיקף של חצי משרה לפחות בארגון ירושלמי, למשך שנתיים לאחר סיום הדוקטורט. עמיתי התוכנית מחוייבים לגור ולעבוד בירושלים במשך חמש שנים.

מידע נוסף וטופס הרשמה באתר הקרן לירושלים

דת בימי קורונה: הזמנה לפאנל של החוג למדעי הדתות

יוני 18, 2020

החוג למדע הדתות עורך פאנל בנושא 'דת בימי הקורונה' במסגרת הקורס "קהילות דתיות והמרחב הדתי בירושלים".

הפאנל יתקיים במכונת של שני מפגשים: המפגש הראשון יהיה ביום ב׳ (22.06) והמפגש השני ביום א׳ (28.06) ב-zoom.

לפרטים נוספיים לחצו כאן.

*עדכון תאריכים* - קולות קוראים: פרסי הצטיינות מטעם המכון ליהדות זמננו לתלמידי מוסמך ודוקטורט בתחומי חקר השואה וחקר הגזענות והאנטישמיות

יוני 16, 2020

***שימו לב - תאריכי ההגשה למועמדות הוארכו - פרטים נוספים בקולות הקוראים***

מכון המחקר ליהדות זמננו מתכבד לפרסם שני קולות קוראים לפרסי הצטיינות לשנת הלימודים תש"ף בתחומים הבאים:

1) הפרס ע"ש שמעון ויזנטל בחקר השואה ורצח עם (לדוקטורנטים) – לפרטים נוספים ולהגשת מועמדות לחצו כאן

חברי קבוצת המחקר "מעבר לאליטה: חיי יום יום יהודיים בימי הביניים" במרכז מנדל סכוליון מזמינים אתכם לסדרת הרצאות בזום על המוות השחור והיהודים.

יוני 4, 2020

מחכים לכם בכל יום ראשון בחודש הקרוב (החל מה- 6 ביוני) בשעה 17:00. המפגשים יתמקדו בהקשר ההיסטורי ובתובנות אקטואליות.

מגפת הקורונה מחזירה אותנו למגפות עבר, ובמיוחד למגפה שמכונה המוות השחור באירופה של ימי הביניים (1348 – 1350). אז, כמו היום, להתפרצות המחלה היו השלכות חברתיות, כלכליות ותרבותיות במיוחד עבור היהודים, שסבלו גם רדיפה וגירוש.